A fiam szülinapi partijának szervezése közben minden megtudtam a bluetooth-os eszközökről

Nagyon sok mindent imádok a páromban, de a legjobban talán azt, hogy az ilyen „tipikus anyukás” feladatokat, mint például a fiunk 13. szülinapjának szervezése, vagy akár a nagyi 70. szülinapjáé, ezeket mind, mindig együtt csináljuk.

Most is gőzerővel készültünk Olivér szülinapjára, éppen egy partikellékes boltban válogattunk lufikat, többször használatos műanyagpoharakat a kedvenc focicsapatával, meg kitűzőket. Közben fennhangon tanakodtunk azon, hogy ajándékba mit kapjon? A foci rajongását már kimaxoltuk, barcás mez, nadrág, sapka, cipő, táska, toll, mindene van. De valami hasznosat szerettünk volna venni neki. Éppen a vicces édességek között válogattunk, amikor megszólított minket az eladó.

Hallotta a dilemmánkat és kedvesen ajánlott egy ajándékötletekkel foglalkozó blogot, azon belül is egy cikket a bluetooth-os okoseszközökről.

Gyorsan fizettünk, és hazafelé a kocsiban már faltam is a cikket.

A bejegyzés azzal kezdődött, hogy elmagyarázták, mi is pontosan a bluetooth, ami nagy segítség lehet az idősebbnek, ha az unokájuknak keresnek ajándékot.

Ezután felsorolták, hogy milyen sokféle eszköz közül választhatunk ajándékot, amik ideálisak nemcsak szülinapra, de karácsonyra, évfordulóra, névnapra is.

A leggyakoribb bluetooth-os eszköz annyira alapvető, hogy már eszünkbe sem jut idesorolni: a számítógép vagy laptop. Ma akár már nyomtatót, egeret vagy akár billentyűzetet is összekapcsolhatjuk a géppel, vezeték nélkül. Saját számítógépet viszont a középiskolára szeretnénk venni Olivérnek, ezért ezt a részt is átugrottuk.

Következett az okosóra, a vezeték nélküli hangszóró és az okos kesztyű.

Az előbbi kettőről már hallottunk korábban, de ez a kesztyű újdonság volt mindkettőnk számára, így tüzetesen végigolvastam, amit írtak a róla. Dióhéjban a lényeg, h kesztyű segítségével a gyerek irányíthatja a telóját anélkül, hogy elő kéne vennie, és le kéne vennie a kesztyűt, ergó nem fagy le a keze a mínusz 10 fokban, amikor a buszra várva zenét keres a telefonján. Hangerőt is tud szabályozni kesztyűvel, illetve telefonálni is lehet vele, beépített mikrofon van benne. Egy ilyen cucc átlagos készenléti ideje 7 nap, ami azért elég pöpec.

Rögtön tudtuk, hogy ezt mindenképp megvesszük a srácnak, mert bár a tél még messze van, ezzel a kesztyűs megoldással annak az esélye is csökken, hogy valaki kicsavarja a kezéből a telefonját a buszmegállóban, amikor a járatra várva zenét keres.

Közelebbről szemügyre vettük az okosórát is, úgy éreztük, annak is nagyon örülne. Ez az eszköz is bluetooth-on keresztül kapcsolja össze az órát és a telefonját, a gyerek biztonsága szempontjából szintén nagyon hasznos, hiszen a karján látja az üzeneteit, a bejövő hívást, és el tudja dönteni, hogy biztonságosan fel tudja-e venni, vagy inkább a suliból visszacsörög. De persze telefonálni is lehet vele, ilyenkor úgy működik, mint egy kihangosított teló, illetve a sportosabbak számára hasznos, hogy méri a pulzusszámot és lépésszámláló is van benne. Az óra segítségével ugyanúgy válthat a zenelejátszón, tehát tökéletes társ a nyári napokra, és a telefonja továbbra is a zsebében vagy a táskájában maradhat. Az már csak hab a tortán, hogy GPS is van rajta.

bluetooth

Másfél perc alatt eldöntöttük, hogy megkapja mindkét eszközt.

Két hét múlva kiderült, hogy mennyire jó ötlet volt, nemcsak ő, hanem a barátai is odavoltak a szerzeményekért.

Vissza is mentünk a párommal megköszönni a tuti tippet az eladó csajszinak, a blogot pedig azóta is mindenkinek ajánljuk, aki ötlethiányban szenved.