Házibuliban ment tönkre a fürdőszobám

Egy olyan dolog történt velem, velünk, ami szerintem nagyon vicces, és tanulságos is lehet mások számára.

Mindenki tartott már házibulit ugye? És az megvan, hogy mennyire veszélyes műfaj ez? Beengedsz embereket a házadba, ahol ott vannak a használati tárgyaid, a neked kedves, fontos dolgok. Sokszor nem is tudhatják, hogy egy-egy dolog mennyire értékes, mert az mondjuk kívülről nem látszik. Mindegy is, szóval elég nagy kockázata van bulit tartani. Eközben pedig persze a legjobb bulik ezek szoktak lenni, mikor van egy nagy társaság, hasonló baráti körökből, és nem kell elviselni másokat.

Mi nemrég költöztünk új lakásba a város egy kis kertvárosi részén. Nem volt kifogástalan állapotban a lakás, ennek ellenére jó döntésnek bizonyult. A nyílászárókkal van egy kis probléma, illetve eléggé kicsi a fürdőszoba. Mivel ketten élünk a lakásban, úgy gondoltam, ez nem okozhat nagy gondot, végtére is nem táncolni járunk a fürdőbe.

Miután beköltöztünk a nyáron, még jó pár hónapnak el kellett telnie ahhoz, hogy mindent elpakoljunk, elintézzünk, berendezkedjünk. Ugye ott voltak a nyaralások, amikor nem is tudtunk itthon lenni, a szabadságokat kivettük, közben vidékre is igyekeztünk ellátogatni haza, aztán meg nagytakarítást csináltunk, ilyesmi. Lényeg, hogy ősz elejére tudtuk olyan állapotba hozni a lakást, hogy jó szívvel tudjunk ott embereket fogadni.

A nyár végén tehát nekivágtunk és elkezdtünk szervezni egy lakásavató bulit szeptember elejére. Van egy kis teraszunk is, úgy gondoltuk, grillezni fogunk. A szomszédtól, aki jó ismerősünk, elkértük a kis gurulós grilljét. Rengeteg embert meghívtunk, úgy gondoltuk, közülük majd úgyis sokan nem jönnek el… Aha, ezt gondoltuk!

Végül majd’ 30 ember zsúfolódott össze az apró lakásban: a konyhában, az egyik szobában és a teraszon. Nagyon szuper érzés volt vendégül látni ennyi embert. Finomakat grilleztünk, szerencsére húsokból jól betáraztam. Aztán ahogy beesteledett, elkezdett a hangulat a tetőfokára hágni.

Mindenki nagyon jól érezte magát, viszont mivel kint esett az eső, ezért egyre inkább beljebb húzódtunk. A sarat viszont elkezdték behordani az emberek a házba… Ez még csak az első és kisebb probléma volt. A fürdőszobába mivel olyan aprócska és mivel csak egy van belőle, ezért mindenki folyton sorban állt. Ettől viszont megmozdulni sem lehetett a folyosón! Végül egyszer csak, mikor én is bejutottam végre a fürdőbe, mit találtam?! Valaki, de inkább több ember, beleállt a fürdőkádba! Úgy értem, cipővel! Csupa fekete sáros volt a kád alja. Nagyon felhúztam magam, de nem akartam kellemetlenkedni a buli közben, így hagytam a fenébe az egészet. A buli nagyon jól sikerült, mindenki nagyon jól érezte magát. Szerencsére a szomszédokat sem zavartuk, mert a terasz lefogott minden zajt, így hallgathattunk nyugodtan zenét.

Aznap éjjel csak leverettem a kádat vízzel, gondoltam, majd másnap kisúrolom. Délelőtt megyek is a fürdőbe, súrolószer, szivacs, minden volt nálam, de egyszerűen nem akart lejönni a mocsok! Ha ez még nem lenne elég, és ez a nagyobb baj, észrevettem, hogy a kádunk be van repedve! Valaki beleejthetett egy üveget. Pókhálósra tört a zománc több ponton. Teljes letargiába estem, hogy a tulaj ki fog minket csinálni, és hogy néz ez ki, satöbbi. Végül kiírtam a buli eseményébe, hogy ugyan, aki ezt csinálta, jelentkezzen már nálam!

Jelentkezett is két barátom, akik persze szánták-bánták bűnüket. Csak hogy ez nem volt elég. Agyaltunk, hogy mi legyen, és közben persze viccelődtünk is. Milyen jó lenne egy fürdőszoba káddal és zuhanykabinnal együtt! Ki kéne bővíteni ezt az apró fürdőt. Végül nagy kétségbeesésünkben, reménytelenségünkben beírtuk a keresőbe, hogy fürdőszoba ötletek kád és zuhanykabin egyben, és az a legnagyobb vicc az egészben, hogy találtunk egy tök szuper kis oldalt. Ez a http://furdoszobaotletek.hu/ egyébként, ahol fürdőszoba felújítással kapcsolatban meríthet ötleteket az ember.

Ezt az oldalt böngészve találtuk ki, hogy fel kéne újítani ezt a kis fürdőt, hiszen láttuk, hogy mennyire jó dolgokat ki lehetne hozni belőle. Ehhez persze először engedélyt kellett kérnünk a tulajtól, és azért elmondani neki, hogy mi is történt. A barátainkkal úgy egyeztünk meg, hogy belefizetnek majd a kád árába, így nem lesz se nekünk, se nekik, se a tulajnak olyan nagy anyagi megterhelés ez a projekt.

Az oldalon sok ötletet lehet meríteni kis fürdőszobákhoz, vannak fürdőszoba ötletek káddal és zuhanykabinnal egyben. A csempézésnek egy külön rész van szentelve az oldalon, amiből sokat lehet tanulni. Például, hogy kis fürdőszobában a nagy csempe növeli a tér érzetét. Az oldalon egyébként felhívják arra figyelmet, hogy egy fürdőszoba átalakítása, felújítása nagyon nem egyszerű feladat, ami komoly, pontos tervezést és szakértelmet is igényel. Pedig kezdetben én simán el tudtam volna képzelni, hogy leverjük együtt a csempét, veszünk valami jobbat, veszünk új kádat, és kicsempézünk újra. Rá kellett jönnöm, hogy ez nem így megy.

A http://furdoszobaotletek.hu/ -n van egy útmutató, ami lépésről lépésre segít az embernek megtervezni a fürdőjét, az átalakítás menetét, satöbbi. Ezt baromi hasznosnak tartom, még ha apróságnak tűnik is, hiszen a legtöbb ember nem olyan sűrűn újít fel fürdőszobát az életében, így igenis jól jöhet az útmutatás, egy lista a teendőkről.

Első lépésként a színekről kell dönteni. Na, ez rögtön nem jutott volna eszembe, pedig logikus, hogy a színeket később már sokkal nehezebb megváltoztatni. Második lépés a csempe és a padlólap kiválasztása abban a színvariációban, amit előzőleg már megálmodtunk. Ez szerintem egy tök élvezetes rész az egészben, hiszen meg lehet tervezni, hogy milyen árnyalat, textúra, hangulat jellemezze a fürdőt. A különböző érdekes felületű csempékből ki lehet alakítani mintázatokat, mintegy tapéta szerűen.

A harmadik lépés a burkolatok után a vizesblokk megválasztása. Itt ugye mérlegelni kell, hogy kádat akarunk-e vagy zuhanykabint. Egy ideig még fantáziáltunk arról, hogy kádunk és zuhanykabinunk is lehet egyben, de ezt a helyszűke miatt egyértelműen el kellett vetnünk. A kád mellett szól mondjuk az is, hogy gyermekvállalás esetén nagy szükség lehet rá, ez a lépés pedig nálunk már nincs messze.

A negyedik lépés a mosdó, mosdókagyló kiválasztása. Itt szerepeltek olyan ötletek az oldalon, hogy akár kettő darabot is be lehet szereltetni, de nekünk ez felesleges. Mondjuk vágynék egyszer egy olyan fürdőre, ami nagy, tágas, és két kagyló van, hogy amíg a párom megborotválkozik reggel, addig én nyugodtan sminkelhessek. Szép lenne.

Az ötödik lépés a WC kiválasztása volt, ezután jött a csaptelep. Hetedik pontként kiemelték, hogy a fűtésről is érdemes gondoskodni. Nálunk ez törölköző szárítóval volt megoldva addig is, és szerintem az is fog maradni, mert nagyon szeretjük. A nyolcadik pont a tárolás megoldása: a fürdőszoba szekrény és polcok, egyéb kisebb tárolók. Az utolsó, szerintem már annyira nem fontos szempont a kiegészítők voltak: szőnyeg, tükör, szappanadagoló, dísztárgyak, ilyen apróságok.

Hasznos volt ez az útmutató, és úgy döntöttünk ez alapján ténylegesen felújítjuk a fürdőnket! Szerencsére a tulaj is partner volt ebben, hiszen ő is tudja, látta, hogy nem volt azért szuper állapotban ez a helyiség. Amennyiben te is fürdőszoba felújításon gondolkodsz, bátran ajánlom ezt az oldalt, hírlevelük is van.