Szórakozás – kitonail

Melyik évszakban a legjobb a partizás? – kérdezik meg mindig-. Azt hiszem erre majdnem egyértelműen mindig a „NYÁRON” a válasz. Persze vannak kivételek. A tavasz és ősz is tud kellemes lenni egy jó bulizáshoz, de a tél az egyáltalán nem. Még is csak, ha ki akarom magamat csípni egy buliba, vagy lezseren felöltözni egy fesztiválra akkor sosem a télikabátom jut először eszembe. De mint mondtam, vannak kivételes esetek. Én abszolút nyár párti vagyok. A rengeteg fesztivál lehetőség, a jó idő, hogy nem kell azzal foglalkoznom, hogy lesz e ruhatár, le tudom e tenni a pulcsimat vagy egész este a kezemben kell szorongatnom és nem tudok felszabadultan táncolni a tömegben.

Arról nem is beszélve, hogy talán nincs is jobb kombináció, mint egy nyaralással egybekötött partizás, fesztiválozás. Ott van példának a Balaton. Egész nyáron folynak a jobbnál jobb bulik és fesztiválok, miközben a vízparton süttetem magamat csoki barnára a barátaimmal, egy hideg jeges koktélt szorongatva. Nyaralás, bulizás = nincs megállás.
Idén is ezzel a mottóval indultunk neki a balatoni nyárnak, nem kevés várakozással és izgatottsággal a szívünkben. Persze hozzá kell, hogy tegyem, idén különösen magas elvárásaim voltak, hiszen ez az első nyaram 3 év után először, hogy szingli vagyok. Félre ne értsetek, ez persze nem azt jelent, hogy minden jött-menttel leállok, de szerettem volna egy kicsit érezni, hogy milyen is az, amikor újra a rám vetett pillantásokat viszonozhatom is, és egy kicsit újra az ujjam köré csavarhatom a fiúkat.

Egyszóval nagy nyárnak néztem elébe és kíváncsi voltam, hogy mit is tartogat számomra az idei nyár.
Beültünk az autóba, öten csajok, és robogtunk Balatonra.
Az első nap az érkezéssel és a kipakolással telt, de egy kis strandolás is belefért. Annyira izgatottak voltunk, hogy tőlünk nem ismert tempóban pakoltunk ki, dobtuk le a gönceinket és vettük fel az erre a szezonra beszerzett fürdőruháinkat. Már mindenki az ajtóban volt, amikor egyszer csak beütött a baj. Miközben vettem a papucsomat, észrevettem, hogy a lábujjkörmeimmel valami nincs rendben. Gombásak voltak. El sem akartam hinni, mint ha a legrosszabb rémálmom vált volna valóra. Itt a nyár, én bulizni és hódítani akartam volna, erre zokniban és cipőben kell egész nap ülnöm, mert körömgombám van. Teljesen elkeseredtem, szinte sírva fakadtam. A lányok nem tudták elképzelni, hogy 10 perce még vidáman énekeltem a „Despacito-t” most meg gyakorlatilag sírok. Azonnal odarohantak és elkezdtek kérdezősködni, hogy úr isten, ugyan mi bajom van. Én könnyek közt megmutattam nekik, hogy a lábujjkörmeim begombásodtak és ötletem sincs, hogy hogyan tudnám megoldani ezt olyan hamar, hogy ne kelljen az egész nyaralást a kukába dobni.

Móni barátnőm azonnal odajött, átölelt, megnyugtatott és azt mondta: – Semmit sem kell a kukába dobni, semmi sem veszett kárba. Pont az ilyen esetekre van nálam a Kitonail gyógyszeres körömlakk, amely gombaölő hatásának köszönhetően azonnali segítséget nyújt. –

Teljesen ledöbbentem. Hogy ekkora szerencsém, hogy lehet. Itt vagyunk a nyaralás elején én egy azt hittem orvosolhatatlan probléma előtt állunk, erre kiderül, hogy nincsen semmi gond, mert van Móninál Kitonail…

Persze azonnal mondtam, hogy én sosem használtam ilyet, nem tudom, hogy hogyan kell, féltem attól, hogy akkor oda a strandolás, semmit nem tudok csinálni, mert folyton a körmömön van a lakk és nem szabad lemosni. De egyik félelmem sem volt igaz. A használata annyira könnyű és praktikus, hogy még az aznapi strandot sem kellett kihagynom. Éjszakára meg kell mosni a körmöt majd bekenni vele az összes fertőzött körmöt úgy, hogy egy kicsit a körülötte levő bőrt is érje, beleértve a köröm nyitott oldalát is. 30 másodpercet kell várni, amíg megszárad és kész. Utána már csak annyi a dolgom, hogy 6 órán keresztül vigyázok, hogy ne érje víz. (Ami lássuk be éjszaka nem nagy gond). Ha véletlenül mégis érné, semmi gond, újra le kell kenni, és jöhet az újabb 6 óra. Persze ezt a hatékonyság és gyors gyógyulás érdekében el akartam kerülni. És ezt a procedúrát addig kell ismételgetni, amíg meg nem gyógyul.

Elképesztően hatásos volt a szer. És gyakorlatilag fel sem tűnt, hogy kezelem, mivel alig kellet vele foglalkoznom. Csak bekentem éjszakára és kész. Másnap irány a strand, irány a buli. Arról nem is beszélve, hogy megmentette a nyaralást, hiszen már 2-3 nap után szemmel látható gyógyulás jelentkezett.

Így végül a nyaralás tényleg átcsapott felhőtlen bulizásba és a körömgombám is meggyógyult.
Sőt mi tagadás, csak hogy ne hagyjak semmilyen szálat se elvarratlanul, találkoztam ily egy helyes ománi pasival, akinek az egzotikussága és kedvessége, végül az én fejemet csavarta el…

A Kitonailnak pedig örök hálával tartozom, hogy megmentette a nyaralást.