Eladás, vásárlás, bukósisak akciók

table-349679_640Használt cikkek eladásával, és vásárlásával foglalkozom. Főként bútorokkal, ebből is inkább a régiekkel. Van egy kedves asztalos barátom, aki ha esetleg egy kis restaurálás kell, meg tudja csinálni. Ketten együtt egész jó párost alkotunk azt gondolom. Te szereted a régi bútorokat?

A munkám

Igazából szülői örökség volt ez a kis volt. A feleségem szülei foglalkoztak ezzel, és amikor mi összejöttünk, akkor kezdtem érdeklődni ez iránt én is. Mindig is szerettük a régi holmikat, és a házunk is ez a munka által lett tele igen csak sok régi, de azonos korabeli szépségekkel.

Mindig is egy szép paraszt ház volt a szívem vágya. Szerencsére Heni sem különbözött tőlem, és amikor megtudtam, hogy a szülei még ezzel is foglalkoznak, egyből közelebb is került hozzám. A megismerkedésünk után másfél évvel házasodtunk össze. A szülei segítettek a ház vásárlásban,a mi tőlük nem messze volt, így a bolt is közel volt. Az édesapja tanított meg még a szakma csínjára, és bínjára. Hogy nem kell mindent elhinni, amit mondanak, hogy hogyan lehet valamit megvizsgálni, és eldönteni, hogy mennyi idős, és hogy mennyit is ér. neki elég volt ennyi idő után ránézni valamire, és megmondta, hogy mennyit ér. Soha nem köntörfalazott az öreg. Híres volt a becsületéről, és a tisztességéről is, pont ezért tisztelték a faluban. Szerencsére átadta nekem minden tudását, mielőtt meghalt volna, és még örült is neki, hogy valaki tovább viszi majd azt, amit ő felépített az évtizedek hosszú munkája alatt.

Maga a bolt

Akkor amikor még apósom élt, a házuk háta mögött volt egy kis üres helyiség, és azt alakította át amolyan bemutató teremmé. ha valaki keresett valamit, ott meg tudta nézni. Ezt fejlesztettük mi tovább a párommal már, hogy egy sokkal nagyobb, fényesebb helyet építettünk, ahol mindent meg lehet nézni, és szépen esztétikusan elhelyezni. Hiszen senki nem szeret egy sötét szűk lyukban nézelődni, ahol nem látszanak rendesen a bútorok színei, és nem lehet kipróbálni. Először nem is hittem volna, hogy mekkora keletje lesz a bútoroknak, de szerencsére szépen ment a bolt. Én sokat voltam úton, hogy mindig legyen megfelelő árú a boltban, és közben egy internetes web áruházat is nyitottunk, onnan is sokan érdeklődtek a dolgok iránt. Úgy döntöttünk, hogy bővíteni fogjuk a palettát, és már nem csak bútorokat, hanem használati eszközöket is vásároltunk, ami szép, régi, és értékes. Csillárokat, kisebb polcokat, mindenfélét.

Néha pihenni is kell

Az embernek, ha vállalkozása lesz, onnantól kezdve soha nem pihen. Mindig azon jár az esze, hogyan tehetné még jobbá, szebbé, és kelendőbbé. Nálunk sem volt ez másképpen. Az, hogy együtt eljussunk valahová, teljesen kizárt volt. Vagy Heni ment boltba vásárolni, postára, bankba, és intézte a papír munkát, vagy én mentem dolgozni.

Egyik alkalommal pont egy régi bútort mentem megnézni, amire azt mondták, hogy majdnem 100 éves, menet közben egyszer csak felfigyeltem egy bukósisak akciók feliratra. Gondoltam visszafelé ide is beugorhatok, hiszen soha nem árt körbenézni egy ilyen helyen, ahol éppen akciók vannak. Szeretem az akciós feliratú dolgokat, és néha én is megengedhetek magamnak egy kis kikapcsolódást. Amúgy úgy sincsen rá soha időm, ezek a „lopott” pillanatok vannak csak.