Ajándékok, kesztyűk, és a motoremelők

cake-35805_640Ilyen születésnapon sem jártam még. Jó mókás volt Laci születésnapja. Hogy miért, kíváncsi vagy rá? Mindjárt elmesélem…

A barátság

Bála a párom régi nagy barátja Lacinak. Már amikor mi összejöttünk 4 évvel ezelőtt, már akkor barátok voltak. Sokszor mesélték már, hogy hogyan is haverkodtak össze, de ebbe most annyira nem mennék bele, hiszen nem is ez számít most. Laci idén lett 30 éves, és ez igen csak nagy mulatságot jelentett. Még jó, hogy évenként van egy ilyen, és nem több alkalommal. Tavaly Béla lett 30 hát az sem volt egy kis esemény.

Sokat gondolkodtak a fiúk, hogy ilyen ajándékot vegyenek Lacinak. Ami biztos volt, hogy kell hogy legyen benne valami poénos dolog. Mindig is szerettek viccelődni, még olyakor egymáson is. Emlékszem Béla félig pucér pasis kötényt kapott egy 30 felirattal az elején az ő születésnapjára. A srácok majd megszakadtak a röhögéstől, mikor bontotta ki. Persze ezt azért kapta, mert általában ő a szakács amikor valami összejövetel van. Szeret főzni, és sütni is, és jól is tud.

Béla ajándéka

Béla nem egy sütögetős típus, és amúgy is ellőtték már ezt a poént, így ez most nem jön össze, mást kell kitalálni.

Mindenki másmilyen, így mindenkinek meg kell találni a megfelelő ajándékot. Béla amolyan gyűjtögető típus. Ez miatt sokat hallgat is, bár magának köszönheti. Nála a műhelyben, jobban mondva a garázsban, ami a műhely is egyben, soha nem lehet megtalálni semmit. Ha valaki keres valamit, akkor az mindig időbe telik. Persze erre mindig van válasz: keresd nyugodtam, ráérünk, és van belőle vagy három. De ez így is van, mindenből több van neki. Hogy miért? Nem tudom. De a legegyszerűbb szerszámból is több van neki. Van amelyikből több színű is. Minek, azt ő sem tudja.

Ezzel kapcsolatban kellene neki kitalálni valamit. persze ez mellé kap majd valami értelmes ajándékot is, mondjuk valami motoros cuccot.

Aztán egyszer csak eszembe jutott a nagy ötlet, gyorsan fel is hívtam Bélát telefonon. Mi lenne, ha vásárolnának neki motoros kesztyűket. De több féle színben. Mondjuk feketét, kéket, meg pirosat. Akkor tuti mindig lesz neki egy. Ha meg már úgy is mennek a motoros boltba, akkor választhatnak a motoremelők közül egyet neki ajándékba, hogy kapjon még valami hasznosat is…

Béla születésnapja legalább olyan fergetegesre sikerült, mint anno Lacié. Jót nevetett a kesztyűkön is, és persze a mennyiségen is.