Gigantikus szülinapi grill party, előre megrendelt gázpalackokkal

Eljött az év várva várt eseménye, a születésnapom. Nő létemre nem borulok ki attól, hogy közeledik ez a nap, sőt! Én minden évben egyre jobban várom, hogy megtartsam a szülinapi bulimat, hiszen minden évben ez az év legnagyobb durranása. Tavaly egy házat béreltünk a Tisza tó partján, jacuzzival és medencével, ott dorbézoltunk 3 napig, mint a kamaszok. Előtte évben pedig Montenegrói nyaralást szerveztünk, és oda mentünk el a jeles alkalomból.

 

Idén azt találtam ki, hogy egy estére szorítkozunk az ünnepléssel, de ebbe beleadunk apait-anyait. Egy barátom most vett egy gyönyörű kertes házat, hatalmas portával. Az elképzelés pedig az, hogy ide szervezünk egy hatalmas (kb. 100 fős) bulit, minden földi jóval. Egy ilyen buli megszervezése nem egyszerű feladat, nagyon sok mindenre kell odafigyelni és sok mindent kell beszerezni, de mint fentebb említettem, nekem már van rutinom benne, így a legtöbb dolog nem fog ki rajtam. Egy dolog okozott most nehézséget, de végül azt is megoldottam.

 

Kitaláltam, hogy egy óriási grill party lesz, kb. 20 grillsütővel, és ott fognak készülni a finomabbnál finomabb húsok és zöldségek. De nem szeretném, hogy az egész bulin óriási füst terjengjen, így semmi esetre sem jöhettek szóba a faszenes grillek, a elektromosakat sem tudtuk volna áramforrás szempontból megoldani, maradt a gázos grill.

 

Ez eddig oké is volt, de be kellett hozzá szereznem legalább 22 gázpalackot, (2-t tartalékba), de fogalmam sem volt róla, hogy hogyan oldom meg mindennek a szállítását egy gázcseretelepről. Óriási szerencsémre, mikor beírtam a keresőbe, hogy gázpalack ár, mert nyilván ez a szempont sem volt elhanyagolható, rábukkantam egy cégre, ami gázpalackok kiszállításával és cseréjével foglalkozik. Kiszállítják és elszállítják a palackokat Budapesten és a közeli agglomerációban is, ez nekem pont kapóra jött, és ráadásul az árak is kifejezetten barátságosak, amiket a weboldalukon találtam. Fel is vettem velük a kapcsolatot telefonon, és egy pillanat alatt megállapodtunk a kiszállítás feltételeiben.

 

Mivel ezzel a lépéssel a kaja is meg van oldva, már csak személyzet kell, aki elkészíti az ételeket, az italokról kell gondoskodni, és az asztalokról, székekről, a díszítésről, a produkciókról… de nem is folytatom, a lényeg, hogy ezekre mind van jól bevált, megszokott emberem. Ha minden jól megy a palackos céggel, már pedig az első jelek erre mutatnak, akkor biztos, hogy őket is felveszem az állandó listámra. A meghívottak listájával vagyok még bajba, de abba a témába inkább nem mennék bele, mert kész szappanopera az egész, és lassan könyvet tudnék írni róla, ki, kivel, milyen viszonyban van, kit kivel nem lehet összeereszteni és így tovább, de erről talán majd egyszer egy másik történetben. Legközelebb a buli után jövök egy fergeteges beszámolóval.