Bálint nagy motorral menne a bulikba – én meg kitépem a hajam!

Korábban meséltem nektek a nagyfiamról, és az ő vonzalmáról a motorok iránt, meg részletesen leírtam, hogyan is lett végre pólós robogósból rendes, dzsekis motorossá. De most nagyon úgy tűnik, hogy a fiam minden anya rémálmát akarja véghez vinni, mert a fejébe vette, hogy már nem elég neki a robogó.

Bemondta a frankót

Ahogy ő mondaná, bemondta a frankót nekünk otthon, mert mióta egyetemre jár, sokkal inkább kinyílt számára a világ. A lányok rajonganak érte, hiszen jóképű és sportos, ráadásul a robogóján hazaszállítás is nagy piros pont a csajoknál. Közben meg ott vannak az egyetemi haverjai, akik biztatják, hogy ne legyen kis anyuka kedvence, akkor már vegyen valami komolyabb kétkerekűt. Vegyen? Úgy értik, mi vegyünk neki? Mert természetesen hiába tanul továbbra is jól, és van ösztöndíja, azért egy nagyobb motort gondolom nem 2 fillér beszerezni még féláron sem. Szóval egyik este a családi vacsoránál elkezdte forszírozni a témát, és, hogy mit szólnánk, ha így közel 20 évesen ő megcsinálná a korlátlan motor jogsit. A számból kiesett a falat.

Lehet ezt ilyen fiatalon?

Persze nem ez volt az első kérdésem hozzá, hanem az, hogy miért akar tönkre tenni és megnyomorítani. Sosem szabtunk gátat az álmainak, első szóra belementünk, hogy robogózzon. De ez a nagy motoros jogosítvány, a korlátlan A – ahogy ő nevezi, azért már hajmeresztő. Mi van, ha baja esik? Mi van, ha rádől az a nagy jármű? Mi van, ha az autósok…bele sem merek gondolni. És mindezt miért? Mert a haverok szerint tök menő lenne motorral bulizni járni. Nem vagyok a partizás ellen, hiszen tudjátok, benne vagyok minden lököttségben, de ezt fölösleges életveszélynek tartom. Majd csináljon ilyen korlátlan jogsit harminc vagy negyvenévesen! És az apja is ezt kérdezte, lehet ezt ilyen fiatalon? Na, több se kellett a Bálintnak, gyorsan betermelte az utolsó falatokat és már hozta is a táblagépét, hogy az orrunk alá tolja azt a cikket: A korlátlan motoros jogosítvány szerzés menete és feltételei.

„Ebben minden benne van anya! Már akár 20 évesen elkezdhetem, mivel nemrég szereztem meg a robogóra a papírjaimat. És nézzétek, még a felszerelésen is spórolhatnánk! Légyszi, olvassátok el a cikket!”

Az okosság sem győzött meg

Az apjával egymásra néztünk, és elküldtük tanulni. Nézett vissza ránk a kutya szemeivel, mert tudja, hogy ha valamit nagyon akar, azt általában eléri nálunk. De most ez nem működik, mivel nincsenek ész érvek mellette. Sok fiatal még robogón sem tudja furikázni a lányokat az egyetemen, nemhogy nagy, mérges hangon bőgő óriással buliba járni. Nagyon nem hatott meg a történet és szerencsére az apját sem. Azért bigottak nem vagyunk, elolvastuk az oldalt, amit elénk rakott. Tény, hogy ez egy tök jó honlap, tele hasznos infókkal, és azt is megtaláltuk rajta, hogy akár 20 évesen elkezdhetné. Őt valószínűleg az is megfogta, hogy vannak kuponok az oldalon, amit, ha letölt a jelentkező, a jogsi után kedvezményesen vásárolhatja meg a motorhoz szükséges felszerelést. Nem mondom, anyagilag ez nem mindegy, de nekünk igen, mert mi most nemet mondtunk Bálintnak. Talán szigorú vagyok, de korainak tartom még ezt a korlátlan jogsit, és túlságosan féltem is. Remélhetőleg jön majd valami másik őrület, ami kiüti ezt a nyeregből. Talán egy tetoválás ötlete. Azzal jobban kiegyeznék.