Buli a gyerekkel? Csak bírja az iramot a babakocsi!

Sokan rettegnek attól, hogy az anyasággal véget ér a fiatalság, és ezért tolják ki minél inkább a gyerekvállalást. Én soha nem így láttam, és nem éreztem szükségét annak, hogy leálljak a szórakozással, csak azért, mert két gyerekes anyuka lettem.

Persze, a terhesség alatt nincs alkohol, és egy idő után már fáradt is lettem volna ahhoz, hogy bárhova is eljárjak a barátnőimmel, de a szülés után 1 évvel már igazán nem éreztem problémának azt, hogy újra visszatérjek a partiéletbe. A férjemre bármikor rábízhatom a gyerekeket éjszakára, mert nagyon jól tudja kezelni őket, és természetesen neki is megvannak a maga szabadnapjai, amikor ő mehet el a haverjaival hajnalig bulizni.

Egyébként meg nem is sejtenétek, hogy mennyi haszonnal járhat 1-2 péntek, vagy szombat esti kiruccanás. Utoljára a nyáron voltam a Velencei-tónál a barátnőimmel egy egész hétvégére, és az egyik helyi szórakozóhelyen egy csapat hozzám hasonló fiatal anyukával találkoztam, akik szintén nem bírnak folyton otthon maradni.

Egy egész este a babakocsikról

Egy egész éjszakára csapódtam hozzájuk, és dumáltunk folyamatosan arról, hogy ki milyen babakocsit vett legutóbb. Volt közük 2 egészen friss anyuka, akiknek tanácsra volt szüksége, úgyhogy én is beszálltam, és elmondtam a tapasztalataimat a babakocsik.hu-val kapcsolatban.

Annak idején én is innen vettem meg azt a babakocsit, amiben már a második fiamat tologatom egyébként, és tökéletesen elégedett vagyok vele. Könnyen használható, kényelmes, és nagyon divatos, ráadásul egy élmény volt kiválasztani. A honlap olyan, mintha egy autószalon kínálatát néznéd, csak itt nem autógyárak, hanem babakocsigyárak modelljei között válogathatsz. Rengeteg márka, és még több modell, aminek láttán már arra is gondoltam, hogy minden születendő gyermekemnek egy saját babakocsit fogok majd venni.

Másoknak persze voltak saját ötleteik, röpködtek az tippek a különböző honlapokkal kapcsolatban, de én kitartottam a babakocsik.hu mellett, és amikor megmutattam a telefonomon a többieknek, ők is egyetértettek velem. Az egyikőjük azt mondta, hogy a babakocsival szeretne majd járni bulizni is, de erről nagyon gyorsan lebeszéltük. Maximum csak akkor próbálja meg, ha nincs benne gyerek, és alkoholt akar benne szállítani, mert egyébként a gyerek a partival sehogy nem összeegyeztethető.

Végül megfogadták a tanácsomat

Őszintén szólva másnap a reggel nem sok mindent tudtam felidézni az este elhangzottakból, így nem is gondoltam rá, hogy túl nagy hatással lettem volna a társaságban bárkire. Két nappal később azonban a társaság egyik tagja rám írt Facebookon (mint kiderült, én jelöltem be őt ismerősnek még azon az éjszakán), és megkérdezte: „Melyik oldalt is mondtad? Babakocsigyár?”

Ekkor hirtelen minden beugrott, és fel is nevettem a hirtelen jött emlékektől, majd gyorsan írtam neki: „Nem, babakocsik.hu”.  Még aznap együtt vacsoráztunk, és segítettem neki megtalálni a tökéletes babakocsit. Egy sportos kellett neki, mert elmondása szerint szeretné majd gyorsan visszanyerni a régi formáját a szülés után, ezért sok sétát tervez majd szabadban. Mivel nagyjából télen fog szülni, valószínűleg nyáron lesz is rá bőven lehetősége, úgyhogy meg is rendeltünk neki közösen egy sport babakocsit. Az árakon nagyon meglepődött, ő eddig azt hitte, hogy sokkal drágább egy ilyen kocsi, és eredetileg kikérte volna a férje véleményét is, de ahogy meglátta az árakat, végül a minél hamarabbi rendelés mellett döntött.

Hogy a másik lánnyal mi a helyzet, azt nem tudom, de gyanítom, hogy végül ő is onnan rendelt, ahonnan mi. Ebből is látszik, hogy mennyit tanulhat egy fiatal anyuka, ha néha eljár szórakozni a gyerekei mellett is.